Home > POLITIK > Cikgu Mala enggan salam dengan pengundi Cina

Cikgu Mala enggan salam dengan pengundi Cina

Kalau diikutkan tajuk diatas memang nampak seperti cerita remeh temeh …. jika ianya berlaku bukan pada masa pilihanraya dan jika Cikgu Mala itu bukan seorang calon PAS …

Rata-rata pengundi kaum Cina di kawadan DUN Tenang mengata mengenai insiden calun PAS Cikgu menghadiahkan limau. Kononnya Cikgu Mala menghormati perayaan Tahun Baru Cina yang akan datang untuk menghadiahkan limau kepada pengundi-pengundi.

Dengan pengundi Cina perempuan, memang tidak ada masalah. Tapi cuba tengok waktu Cikgu Mala menghadiahkan pengundi Cina lelaki.

Cikgu Mala tidak bersalam dengan pengundi lelaki. Apabila dia memberi limau, dia nampak kekuk dan takut-takut untuk menyerahkan limau. Ada yang kata dia seolah-olah hanya jatuhkan saja buah ke tangan.

Pada pengundi Cina, ini sesuatu yang menghina mereka. Seolah-olah calun tidak menghargai mereka dan menganggap tangan mereka kotor. Pengundi mempunyai niat baik untuk mengucapkan maju jaya kepadanya.

Macam mana nak jadi wakil rakyat kalau seperti ikhlas … agaknya nanti Cikgu Mala pun mengharapkan agar pengundi cina takut nak undi kut … Kepada pengundi, bak kata Nabil Raja Lawak .. Lu pikirlah sendiri …

*gambar ihsan daripada http://tenangprk.blogspot.com

Advertisements
Categories: POLITIK
  1. Seseser
    January 29, 2011 at 6:14 pm

    Alahai bodohnya.. mungkin kamu lagi suka kalau orang berpeluk-peluk mesra dengan bukan muhrim agaknya, samalah macam didikan sampah islam liberal umno lakhnat kamu. Apa, Islamic fashion show tu lagi sesuai bukan?

    Kononnya bila ada isu Islam dihina kamulah no.1 menyalak, walaupun hukum sepatah haram tak tahu. Tapi bila isu macam ni digembar-gembur tuan Melayu kamu, semua jadi pak turut dan hangguk aja.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

JohorXPress

Real Times, Real News

Kuman Kumin

pabila Kuman Kumin bercerita ...

%d bloggers like this: