Home > POLITIK > Cikgu Mala vs KFC

Cikgu Mala vs KFC

Kisah calon PAS DUN Tenang, Normala yang dikaitkan dengan KFC menjadi perbualan hangat di kalangan ahli2 politik tidak kira dari BN mahupun Parti Pembangkang. Normala secara tiba2 tidak suka bercakap soal KFC lantas berkata “Saya tidak suka KFC.” Pelik sungguh apabila Normala secara tiba2 marah apabila dikaitkan beliau dengan Syarikat tersebut. Menurut beberapa ahli PAS terdekat, Normala mendakwa ayam KFC itu bukan dari sumber yang halal, maka beliau secara peribadi menjatuhkan hukum haram untuk makan produk KFC. Huh? Alasan.. Kenapa mesti menghina dan memburuk2 kan syarikat tersebut. Mengaku sajalah bekas suami kamu merupakan Pekerja KFC satu ketika dahulu. Sentimen peribadi, dihina pula syarikat KFC.

Apa? Hina sangatkah pekerja2 KFC sehingga beliau sanggup mendakwa sedemikian? Melayu CinDia pasti, jika pekerja2 KFC mendengar jawapan Normala, mereka juga akan berang dan kecewa. Adakah keceluparan mulutnya memberi kelayakan kepada beliau untuk memegang kerusi DUN Tenang?

Kami tidak berniat untuk membongkar kisah peribadi beliau. Akan tetapi keceluparan mulut wanita ini seolah2 tidak menghormati pekerja2 KFC yang rata2 nya beragama Islam. Dikata pula makan KFC hukumnya haram. Maknanya, pekerja2 KFC turut bersubahat menjual makanan haram tersebut? Jikalau pun masih dendam dengan bekas suami pertama, jangan pula dihina syarikat milik Melayu dan Islam ini.

Sumber : Gelombang Rakyat

Advertisements
Categories: POLITIK
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

JohorXPress

Real Times, Real News

Kuman Kumin

pabila Kuman Kumin bercerita ...

%d bloggers like this: