Home > POLITIK > Sah .. Ber-SHIT Ditaja Orang Asing

Sah .. Ber-SHIT Ditaja Orang Asing

AIDCNews – 28/06/11 – Pengerusi Bersih 2.0, Datuk Ambiga Sreenevasan akhirnya mengakui BERSIH 2.0 pimpinannya menerima ‘sejumlah kecil sumbangan’ daripada dua organisasi Amerika Syarikat iaitu National Democratic Institute (NDI) dan Open Society Institute (OSI) tetapi untuk bagi projek-projek lain, dan bukannya untuk perhimpunan bulan depan.

NDI adalah salah satu cabang NED (National Endowment For Democarcy) sebuah yayasan yang bertopeng demokrasi yang berpengkalan di Amerika Syarikat, diketuai oleh Madeline Albright, bekas Setiausaha Negara Amerika Syarikat.

OSI pula adalah yayasan yang juga bertopeng demokrasi yang dimiliki oleh penyangak mata wang Yahudi, bernama George Soros, individu yang pernah merudumkan ekonomi Malaysia pada tahun 1997.

Difahamkan Datuk Seri Anwar Ibrahim mempunyai kaitan yang rapat dengan kedua-dua yayasan tersebut kerana Albright dan Soros merupakan dua tokoh Yahudi yang menaungi politik Anwar sejak dari akhir tahun 1990-an.

“Perhimpunan bulan depan akan disponsor oleh kerajaan negeri Selangor”, kata Ambiga seperti dilaporkan portal pro Anwar, The Malaysian Insider. Klik di sini

Ambiga berkata demikian kepada pemberita semalam selepas beliau disoal siasat oleh polis berhubung Himpunan Bersih 2.0 anjuran pihaknya.

Seorang lagi ahli jawatankuasa pemandu Bersih, Maria Chin Abdullah mengakui NDI dan OSI memberi dana kepada BERSIH khusus untuk kerja-kerja pemantau pilihan raya berkaitan projek persempadanan bahagian pilihan raya.

“Dana datang daripada sumbangan awam. Kebanyakan adalah dari rakyat Malaysia di luar negara. Ramai yang memberi sumbangan tanpa memaklumkan identiti mereka ke dalam akaun bank kami”, katanya.-AIDC

Kerajaan Selangor pon beri sumbangan juga ye? Eh apasal si Khalid Gagap cakap tak bantu … tapi sekarang guna wang rakyat Selangor untuk taja perhimpunan sebegini …  ape cerita ni?

Nampaknya perhimpunan yang ingin dianjurkan oleh Ambiga AmbiGOAT ni bukan lah semata-mata menuntut pilihanraya yang adil … tapi ada unsur dari orang luar yang ingin lihat negara Malaysia ni huru-hara … Ketua Pembangkang pulak memang toksah cakap lah … punya lah happy kalau orang barat masuk campur hal urusan negara .. silap-silap kalau boleh dia nak jual Malaysia ni pada orang Asing … janji nak besarkan perut dia je …

Advertisements
Categories: POLITIK
  1. malaysian.forpeace
    July 1, 2011 at 3:21 pm

    terang terang nampak di sebalik penganjuran Himpunan Bersih ini ada anasir luar yang mahu jatuhkan maruah ( Bangsa dan Negara ),Pihak penganjur hanya mementingkan $$$$$ untuk mereka.

    Walaupun Malaysia mempunyai berbilang kaum rakyatnya kita tetap rakyat 1 MALAYSIA… yang tinggi dengan budi bahasa dan sopan santunnya, bukan kah perhimpuan ini akan mencemarkan nama negara kita….

    Malaysia oh tanah airku..

  2. June 29, 2011 at 11:06 am

    ni kalau org melayu x sedar jugak, tak tau laaaa….

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

JohorXPress

Real Times, Real News

Kuman Kumin

pabila Kuman Kumin bercerita ...

%d bloggers like this: