Home > POLITIK > Anwar Nak Rampas Kuasa ala Di Mesir

Anwar Nak Rampas Kuasa ala Di Mesir

Wowww Anwar ni rupa-rupanya ada pasang niat nak rampas kuasa pemerintahan negara dengan kotor ye .. Ooo kira nak buat ala-ala di mesir tu .. Patut lah beriya-iya benar dia sokong apa jua perhimpunan haram ni ek .. Lepas tu sanggup pulak bersubahat dengan negara asing .. Spesis macam ni selalunya sanggup lakukan apa sahaja sehingga sanggup jual negara ni …

Jom kita baca artikel dari pisau.net berkenaan isu ini ..

Banyak ceramah ceramah Anwar yang menghasut agar penyokong haprak bangkit sepertimana rakyat Mesir mengadakan revolusi.Anwar menghasut juga golongan muda dengan ayat ayat retorik politik memperbodohkan gerembolan penyokongnya agar menumbangkan kerajaan dijalanan.

Hasutan demi hasutan malah cara halus turut digunakan,persepsi dimainkan kononnya kerajaan Malaysia seperti era Mubarak di Mesir.

Apa tujuannya? Anwar cuba mengambarkan seolah rakyat Malaysia tertindas kesusahan seperti rakyat Mesir yang semua orang tahu kadar penganguran yang tinggi,ekonomi yang teruk dan pembangunan teruk.Malah Anwar turut mengambarkan negara Malaysia lebih teruk daripada Mesir.

Buat mereka yang pernah ke Mesir sudah pasti dapat membezakan antara negera Malaysia yang serba moden dengan kemunduran Mesir.Medan Tahrin dijadikan modal untuk membakar sentimen agar berlakunya kekacauan.Anwar mahukan negara bergolak,Anwar mahukan negara menjadi tidak aman,pecah dan perintah itulah matlamat.

Lihat tweet Anwar bagaimana beliau samakan negara ini seperti Mesir,sedangkan kita semua tahu langkah pencegahan sedang dilakukan oleh Kerajaan dan Media agar sedar betapa bobrok dan jahatnya pakatan.

Ingatlah,matlamat Anwar mahu mencetuskan persepsi buruk terhadap negara dimata dunia,Anwar mahu menimbulkan suasana tidak aman agar pelabur menarik diri daripada terus melabur dinegara ini.Semua ini dibantu dengan dana kewangan mencecah jutaan ringgit ke kantung mereka untuk melaksanakan agenda jahat.

Advertisements
Categories: POLITIK
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

JohorXPress

Real Times, Real News

Kuman Kumin

pabila Kuman Kumin bercerita ...

%d bloggers like this: