Home > SUKAN > SEPARUH AKHIR PIALA FA 2014 : JDT vs PAHANG

SEPARUH AKHIR PIALA FA 2014 : JDT vs PAHANG

Pertemuan dua kuasa besar bolasepak tanahair malam tadi menyaksikan pertembungan yang tidak kurang kontroversinya samaada diatas padang mahupun diluar stadium. Namun kita buang yang keruh dan ambil yang jernih. Yang jernihnya, JDT berjaya mendapat gol awal melalui tendangan percuma yang diambil oleh Safiq Rahim dari sisi kanan kotak penalti Pahang pada minit ke-10.

Tindakan luar jangkaan Luciano keluar dari perkumpulan didalam kotak penalti dan merembat leret kegawang Pahang terbukti jaringan tunggal keemasan.

Banyak peluang mendatang buat JDT terbazir begitu sahaja, pada minit ke-18, Mahali Jasuli mendapat peluang terbuka, namun kegopohannya hanya menyaksikan rembatannya tinggi diatas palang Pahang.

IMG_7682

Dalam pada saling bertukar serangan, pada minit ke-35, tendangan percuma buat Pahang yang diambil oleh Azidan Sarudin mencari Dickson Nwakaeme disi kiri  yang terus membuat hantaran lintang tinggi dan tandukan lonjak Matias Conti berjaya mendapatkan gol penyamaan buat Pahang.

Tiada perbezaan rentak pada separuh masa kedua, 3 pertukaran dibuat oleh Bojan namun masih tidak dapat mengubah jumlah jaringan. Jorge Pereyra Diaz dalam persembahan sulungnya pada 10 minit terakhir masih bertatih mencari kesesuaian.

Beberapa keputusan pengadil menjadi tandatanya namun bukan tugas kami disini untuk menyatakan bantahan. Kesaksian oleh 35000 orang penyokong, kami jadikan sandaran. Terserah kepada pengurusan teknikal JDT untuk mengusulkan bantahan.

– See more at: http://johorsoutherntigers.com.my/ms/2014/05/06/separuh-akhir-piala-fa-pusingan-pertama-jdt-1-1-pahang/#sthash.8zLYl6Ol.dpuf

Advertisements
Categories: SUKAN
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

JohorXPress

Real Times, Real News

Kuman Kumin

pabila Kuman Kumin bercerita ...

%d bloggers like this: