Home > SUKAN > JDT RAMPAS TAKHTA LIGA SUPER

JDT RAMPAS TAKHTA LIGA SUPER

Johor Bahru: Johor Darul Takzim berjaya merampas takhta Liga Super apabila berjaya menundukkan Terengganu 4-3 pada saingan di Stadium Tan Sri Haji Hassan Yunos yang berakhir sebentar tadi.

Ketinggalan pada awal babak saingan ketika menentang Terengganu, termasuk dilihat mempamerkan permainan hambar, JDT bagaimanapun garang merempuh benteng Terengganu pada minit-minit selepas gol pertama disumbat pada minit 21 oleh Jorge Diaz.

Bagaimanapun pujian harus diberikan kepada anak buah Abd Rahman Ibrahim kerana berjaya mempamerkan persembahan bertenaga untuk melawan apabila berjaya meledak gol ke dalam gawang JDT melalui Moustapha Dabo m-3 sebelum disusuli pada m-16 hasil sepakan Farhan Muhamad.
Tersentak dengan tamparan skuad Penyu, JDT mengejar melalui Jorge Diaz m-21 sebelum sensasi Harimau Selatan itu sekali lagi berjaya membolosi gawang lawan untuk menyamakan kedudukan pada minit 36.
Aksi cemerlang JDT membuatkan skuad Penyu mula lelah apabila pintu gol mereka sekian kalinya dirobek dengan jaringan hatrik Jorge Diaz pada m-53.

Berada selesa di depan, ketika perlawanan berbaki 10 minit, penyokong tuan rumah tersentak dengan jaringan balas pasukan pelawat pada m-83 melalui Vincent Bikana.

Beraksi pada masa tambahan, JDT mula menerima asakan demi asakan skuad Penyu yang tidak mahu mengalah, namun takdir menentukan wisel penamat oleh pengadil Wan Mohd Tarmizi Wan Ibrahim menguburkan impian mereka.

Tamat perlawanan JDT 4- Terengganu 3.

Advertisements
Categories: SUKAN
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

JohorXPress

Real Times, Real News

Kuman Kumin

pabila Kuman Kumin bercerita ...

%d bloggers like this: